Beste bezoeker.
Momenteel gelden bij ons de volgende regels:

Museum:
Je kunt ons museum bezoeken zónder coronatoegangsbewijs (CTB), want wij zijn een zogenaamde doorstroomlocatie.

Museumcafé:
Het museumcafé (binnenlocatie) is alleen toegankelijk op vertoon van een geldig CTB en na registratie van jouw gegevens. Als je na de ontvangst van jouw bestelling plaats neemt op het terras, dan is een CTB niet nodig.

Rondvaart:
Onze rondvaartboten zijn alleen toegankelijk op vertoon van een geldig CTB en na registratie van jouw gegevens bij de balie.
Let op!: als je via onze website gereserveerd/betaald hebt voor een rondvaart, maar geen geldig CTB kan tonen bij het afhalen van de tickets, dan kunnen we je niet toelaten op de boot en heb je géén recht op restitutie van de tickets!

‘Alleen samen krijgen we corona onder controle’

Reserveer jouw rondvaart
Fietsen door de Biesbosch

WandelEiland

Wandel en fiets in de Biesbosch

Het Biesbosch MuseumEiland is een perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten. Je kunt wandelen bij buitenmuseum de Pannekoek, het Jantjespad en de nieuwe Noordwaard. Of je kunt de poëzieroute nemen.

Een uitgebreide fietskaart van het gebied kun je hier downloaden.
Heb jij zelf geen fiets? Wij hebben zeven (niet-elektrische) fietsen die wij verhuren. Bel ons van tevoren als je er een wil reserveren, op telefoonnummer 0183-504009.

Fiets- en wandelroutes

• De Pannekoek (2KM)

Dit is het buitenmuseum van de Biesbosch; een zogenaamde hakgriend van 8 hectare die direct naast het Biesbosch MuseumEiland ligt. Een hakgriend is een vochtige akker waar wilgenhout wordt verbouwd. Het gebied is voorzien van wandelpaden en over land bereikbaar. De uitgezette wandeling van 2 kilometer voert langs een wilgentuin en een vangpijp van een eendenkooi.

Wandelroute downloaden
  • Laarzenpad Noordwaard (5KM)

Door de ontpoldering van de Noordwaard (2011-2015) kwam het museum op een eiland in de Biesbosch te liggen. In de omgeving van het museum kun je volop wandelen of fietsen en genieten van de natuur. Bij hoog water is het pad dat door het natuurontwikkelingsgebied loopt soms slecht toegankelijk. Het heet niet voor niets laarzenpad.

• Het Jantjespad (8KM)

Deze route voert je door een wilgenvloedbos en een graslandpolder die als ganzenopvang fungeert. Je vindt deze route op 3,5 kilometer van het MuseumEiland. De wandeling is 8 kilometer en geeft een prachtig beeld van de verschillende landschappen die de Biesbosch rijk is. Als bonus krijg je schitterende doorkijkjes naar de rivier de Nieuwe Merwede.

• Poëzieroute (8KM)

In de Biesbosch zijn meerdere kunstwerken te vinden. Stichting Poëzie Land van Altena heeft met het museum het project ‘Seizoensgedichten Biesbosch’ gemaakt. Op acht locaties in de Biesbosch zijn borden met elk vier seizoensgedichten geplaatst. De locaties zijn in overleg met Staatsbosbeheer en het Biesbosch MuseumEiland gekozen en liggen vlakbij wandelroutes. De 32 gedichten staan in een bundel die te koop is op het Biesbosch MuseumEiland.