Het Biesbosch MuseumEiland is open.

Ons museumcafé met terras aan het water is open en gratis toegankelijk. Toegang is enkel mogelijk indien er voldoende plaatsen beschikbaar zijn.
In het museum of de horeca kan uitsluitend met pin worden betaald.

Rondvaarten
Vanwege het corona-virus hebben wij enkele huisregels ingevoerd voor jouw en onze veiligheid: We benutten slechts 1/3 van de capaciteit van de boten om de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen.
We varen, als de weersomstandigheden het toelaten, met open ramen.
Toiletgebruik aan boord is niet mogelijk.
Onze boten zijn momenteel niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers, omdat er bij het inschepen geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden.
Wij vragen begrip hiervoor.

Kom je met de pont bij de Kop van ’t Land let er dan op dat een mondkapje daar verplicht is.
Bij de kassa van het museum kan een mondkapje worden gekocht (€ 1,50 per stuk).

Reserveer jouw rondvaart

WandelEiland

Wandel en fiets in de Biesbosch

Het Biesbosch MuseumEiland is een perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten. Je kunt wandelen bij buitenmuseum de Pannekoek, het Jantjespad en de nieuwe Noordwaard. Of je kunt de poëzieroute nemen.

Heb jij zelf geen fiets? Wij hebben zeven (niet-elektrische) fietsen die wij verhuren. Bel ons van tevoren als je er een wil reserveren, op telefoonnummer 0183-504009.

Fiets- en wandelroutes

• De Pannekoek (2KM)

Dit is het buitenmuseum van de Biesbosch; een zogenaamde hakgriend van 8 hectare die direct naast het Biesbosch MuseumEiland ligt. Een hakgriend is een vochtige akker waar wilgenhout wordt verbouwd. Het gebied is voorzien van wandelpaden en over land bereikbaar. De uitgezette wandeling van 2 kilometer voert langs een wilgentuin en een vangpijp van een eendenkooi.

Wandelroute downloaden
  • Laarzenpad Noordwaard (5KM)

Door de ontpoldering van de Noordwaard (2011-2015) kwam het museum op een eiland in de Biesbosch te liggen. In de omgeving van het museum kun je volop wandelen of fietsen en genieten van de natuur. Bij hoog water is het pad dat door het natuurontwikkelingsgebied loopt soms slecht toegankelijk. Het heet niet voor niets laarzenpad.

• Het Jantjespad (8KM)

Deze route voert je door een wilgenvloedbos en een graslandpolder die als ganzenopvang fungeert. Je vindt deze route op 3,5 kilometer van het MuseumEiland. De wandeling is 8 kilometer en geeft een prachtig beeld van de verschillende landschappen die de Biesbosch rijk is. Als bonus krijg je schitterende doorkijkjes naar de rivier de Nieuwe Merwede.

• Poëzieroute (8KM)

In de Biesbosch zijn meerdere kunstwerken te vinden. Stichting Poëzie Land van Altena heeft met het museum het project ‘Seizoensgedichten Biesbosch’ gemaakt. Op acht locaties in de Biesbosch zijn borden met elk vier seizoensgedichten geplaatst. De locaties zijn in overleg met Staatsbosbeheer en het Biesbosch MuseumEiland gekozen en liggen vlakbij wandelroutes. De 32 gedichten staan in een bundel die te koop is op het Biesbosch MuseumEiland.