Het Biesbosch MuseumEiland is open.

Ons museumcafé met terras aan het water is open en gratis toegankelijk. Toegang is enkel mogelijk indien er voldoende plaatsen beschikbaar zijn.
In het museum of de horeca kan uitsluitend met pin worden betaald. Kom je met de pont bij de Kop van ’t Land let er dan op dat een mondkapje daar verplicht is.

Rondvaarten
Vanwege het corona-virus hebben wij enkele huisregels ingevoerd voor jouw en onze veiligheid:
We benutten slechts 1/3 van de capaciteit van de boten om de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen. Dat betekent dat er maximaal 18 bezoekers op een rondvaartboot aanwezig zijn.
Tijdens de rondvaart wordt het gebruik van mondkapjes aangeraden. Als je niet over een mondkapje beschikt, kun je deze bij de kassa van het museum aanschaffen (€ 1,50 per stuk).
We varen, als de weersomstandigheden het toelaten, met open ramen.
Toiletgebruik aan boord is niet mogelijk.
Onze boten zijn momenteel niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers, omdat er bij het inschepen geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden.
Wij vragen begrip hiervoor.

Reserveer jouw rondvaart

ExpoEiland

Biesondere exposities

Onze vaste tentoonstelling vertelt het unieke verhaal van de historische ontwikkeling van de Biesbosch. Zo kan je buiten ontdekken wat je binnen geleerd hebt.

In de vaste tentoonstelling ontdek je hoe het zoetwatergetijdengebied ontstond na de Sint Elisabethsvloed van 1421. De bewoners, hun economische activiteit, hun ambachten en de natuur: het komt allemaal aan bod in zintuigprikkelende ruimtes.

Wisselende exposities

In de wisseltentoonstellingsruimte vind je steeds weer een nieuwe expositie. Buiten, rondom het museum, zijn wisselende exposities te bewonderen.