Naamloos 1
   
 

1
HTML5, CSS3 and jQuery Navigation menu
1
Naamloos 1
   
 
      provincie Noord Brabant
      gemeente Werkendam
      partners
 

Provincie Noord Brabant

De provincie Noord-Brabant trekt 20 miljoen euro uit voor negen projecten die op korte termijn de werkgelegenheid een impuls moeten geven. Het grote nieuws voor het Biesbosch Museum is dat 'Den Bosch' 3 miljoen euro mee aan het nieuw te bouwen Biesbosch Museumeiland, dat in 2015 bij Werkendam moet worden geopend.

De motivatie voor de bijdrage luidt als volgt:
Het plan is integraal. Het past in n geeft invulling aan vele provinciale beleidsportefeuilles en beleidsdoelen:
Op het vlak van natuur, water en landschap draagt het bij aan vergroting en vermaatschappelijking van het belang van natuur, landschap en water ( doel natuur en maatschappij uit BrUG) via beleving, kennisoverdracht en inspiratie.
M.b.t vrijetijdseconomie als mooi voorbeeld van cross-over tussen natuur, recreatie, vrije tijd, kunst &cultuur en water en als mogelijke leisure-hotspot voor Brabant). Het project biedt kansen voor de vrijetijdsecononomie. Het levert een bijdrage aan de ambitie Brabant uit te laten groeien tot de meest innovatieve en gastvrije regio van Nederland met meer bezoekers en daardoor meer banen. Vanuit team vrijetijdseconomie is het plantraject ook actief ondersteund.
Op het vlak van economie als nieuwe economische motor, verdienmodel voor de regio en het Nationaal Park en als voorbeeld van vernieuwende samenwerking tussen de 4Os ikv Stad en Platteland.
Als voorbeeld van een landmark passend in het Programma Mijn Mooi Brabant, dat zich richt op het versterken van de ruimtelijke kwaliteit in Brabant.

1

@ 2016 Biesbosch MuseumEiland Werkendam

 
Naamloos 2
  over het museum


te zien en te doen


museum

biesbosch beleving

museumEiland

buitenmuseum

collectie

rondvaarten

fietsverhuur

wandelroutes

huwelijk

groepsarrangementen

bezoekersinfo


adres

openingstijden

prijzen

winkel

wisselexposities

spelregels

kinderfeest

eten en drinken


speel en leer


schoolprogramma

biesbosch beleving

plantenquiz

geheugenspel

steun ons


sponsors

vrienden

anbistatus

nieuws