Naamloos 1
   
 

1
HTML5, CSS3 and jQuery Navigation menu
1
Naamloos 1
   
 
      provincie Noord Brabant
      gemeente Werkendam
      partners
 

Gemeente Werkendam

De gemeente Werkendam heeft een subsidie van 200.000,-- toegezegd voor het integreren van een bezoekerscentrumfunctie in de uitbreidingsplannen.
Wim de Jong (wethouder Werkendam) zegt hierover: Er is nu een heldere visie neergelegd over welke rol het Museumeiland in de Biesbosch kan spelen.De voorgestelde ontwikkeling is goed voor het museum, voor Werkendam en voor het Nationale Park de Biesbosch. Werkendam heeft tot nu toe weinig gedaan aan het 'vermarkten' van haar prachtige ligging en is pas sinds kort bezig om haar natuurlijke plek in de Biesbosch te veroveren. De provincie heeft niet alleen het museum, maar ook de gemeente uitgedaagd om een ambitieus plan neer te leggen. Als wethouder voor Economische Zaken, Recreatie, Toerisme en Water ondersteun ik deze wens van de provincie van harte. Nationaal en internationaal komen mensen kijken hoe in de Biesbosch wordt gewerkt aan het programma Ruimte voor de Rivier. We geven hier 2500 hectaren landbouwgrond terug aan de rivier, zodat andere mensen in ons land droge voeten houden. In Werkendam zijn we hartstikke trots op deze prestatie en willen dit ook graag uitdragen. Doordat partijen als het Parkschap, Staatsbosbeheer, VVV-Altena
en het museum op het nieuwe Museumeiland samenkomen, is het de uitgelezen plek om dit verhaal te vertellen. De gemeenteraad heeft daarom besloten geld vrij te maken voor deze nieuwe ontwikkeling.

1

@ 2016 Biesbosch MuseumEiland Werkendam

 
Naamloos 2
  over het museum


te zien en te doen


museum

biesbosch beleving

museumEiland

buitenmuseum

collectie

rondvaarten

fietsverhuur

wandelroutes

huwelijk

groepsarrangementen

bezoekersinfo


adres

openingstijden

prijzen

winkel

wisselexposities

spelregels

kinderfeest

eten en drinken


speel en leer


schoolprogramma

biesbosch beleving

plantenquiz

geheugenspel

steun ons


sponsors

vrienden

anbistatus

nieuws