Naamloos 1
   
 

1
HTML5, CSS3 and jQuery Navigation menu
1
Naamloos 1
   
 
      pannekoek
      jantjespad
      poezieroute
      de nieuwe Noordwaard
 

De nieuwe Noordwaard

Sinds het ontstaan in 1421 hebben veranderingen in De Biesbosch plaatsgevonden van open water, via natuur met menselijk gebruik naar cultuurland. Maar de laatste tijd komt ook de omgekeerde richting aan bod: omvorming van cultuurland tot natuur. De recente ontwikkelingen rond het project 'Ruimte voor de Rivier' heeft voor de Biesbosch ingrijpende gevolgen. Land wordt teruggegeven aan het water.

De ontpoldering van de Noordwaard is de directe aanleiding voor de ontwikkeling van het Biesbosch MuseumEiland. In het kader van Ruimte voor de Rivier is besloten om in geval van hoog water het water van de Nieuwe Merwede door de Noordwaard zo snel mogelijk richting zee af te voeren. De 4.450 hectaren grote polder is hiervoor doorstroombaar gemaakt. Het museum is door de ontpoldering op een eiland in de Biesbosch komen te liggen. De herinrichting van het gebied was voor het museum de fysieke aanleiding om een integraal plan voor het gebouw en het eiland te ontwikkelen dat past bij de huidige, duurzame ontwikkeling van de Biesbosch als nationaal park.

Nu de werkzaamheden in de Noordwaard klaar zijn kunt u weer volop wandelen en fietsen in het gebied en genieten van de nieuwe natuur. Vergeet niet uw verrekijker want overal waar u kijkt ziet u vogels.

1

@ 2016 Biesbosch MuseumEiland Werkendam

 
Naamloos 2
  over het museum


te zien en te doen


museum

biesbosch beleving

museumEiland

buitenmuseum

collectie

rondvaarten

fietsverhuur

wandelroutes

huwelijk

groepsarrangementen

vergaderen

bezoekersinfo


adres

openingstijden

prijzen

wisselexposities

spelregels

kinderfeest

eten en drinken


speel en leer


schoolprogramma

biesbosch beleving

plantenquiz

geheugenspel

steun ons


sponsors

vrienden

anbistatus

nieuws