Naamloos 1
   
 

1
HTML5, CSS3 and jQuery Navigation menu
Biesbosch MuseumEiland ::: Verleden, heden en toekomst van De Biesbosch
Naamloos 1
   
 
      het gebouw
      transformatie 2015
      organisatie
      staatsbosbeheer
      nationaal park
      MVO-Green Key
 

MVO/Green Key

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) kijken bedrijven niet alleen naar het maken van zoveel mogelijk winst, maar houden ze hierbij ook rekening met de sociale kant (medewerkers, maatschappij en dierenwelzijn) en de milieukant (minder CO² uitstoot, minder afval). Men spreekt vaak over een goede balans tussen People, Planet en Profit.

De afgelopen jaren is het bewustzijn rondom de noodzaak van meer duurzaamheid en verantwoord ondernemen sterk toegenomen. In meer praktische zin zien we dit terug in de stijgende verkoop van verantwoorde voeding.

Bedrijven
Voor organisaties is het soms niet helder waar en hoe te starten met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Daarom is het handig als je een handleiding aangereikt krijgt. Green Key biedt zo'n handleiding voor bedrijven in horeca, recreatie en toerisme. Met een Green Key is het ook veel eenvoudiger om de inspanningen rondom duurzaam ondernemen zichtbaar te maken richting gasten en bezoekers.

Green Key
Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. In Nederland zijn er circa 650 locaties met een Green Key.
Accommodaties met een Green Key voldoen aan strenge normen op het gebied van duurzaamheid, milieu en MVO. Deze normen richten zich communicatie, gebruik van energie, gas en water, afvalmanagement, mobiliteit, eten & drinken, groen & bouwen, duurzaam inkopen van non-food producten, maatschappelijke betrokkenheid etc. Voor de verschillende bedrijfssectoren zijn er verschillende normen. Momenteel zijn er circa 25 bedrijfsgroepen. Voorbeelden van bedrijfsgroepen zijn hotels, campings, bungalowparken, congreslocaties , theaters en restaurants.

Verplichte en optionele normen
Voor alle bedrijven geldt dat zij moeten voldoen aan alle verplichte normen en een aantal optionele normen. De verplichte normen zijn basis MVO normen, zoals het registreren en besparen van gas, water en elektra, het inkopen van schoonmaakmiddelen met een milieukeurmerk en het verminderen van de hoeveelheid (rest)afval.
De optionele normen gaan een stap verder. Hieronder vallen maatregelen zoals het gebruik maken van duurzame energie, het in dienst nemen van medewerkers met een arbeidsbeperking of het scheiden van plastic. Hoe meer optionele normen een locatie behaalt, hoe hoger de gradatie (brons, zilver en goud).
De normen zijn vastgesteld door het bestuur van de Stichting KMVK en voldoen aan de internationale normen van Green Key die weer vastgesteld zijn door de Executive Board van FEE International.

Wat doet ons bedrijf aan MVO/Green Key?
MVO is een belangrijk thema voor ons. Eén van onze doelen is het behalen en behouden van het Green Key certificaat. De volgende maatregelen hebben wij genomen binnen onze organisatie.

- Waterbesparingen van kranen
- Brandblussers met een milieukeurmerk
- Gebruik maken van duurzame schoonmaakmiddelen
- Inkoop van zoveel mogelijk biologische en fairtrade Food- & Beverage producten
- Hanteren van een duurzaam inkoopbeleid
- Minimaliseren van papierverbruik
- Beperking energieverbruik door gebruik maken van uitsluitend LED-lampen en verlichtingssensoren
- Een 'green team' dat zorgt voor naleving van de afspraken rondom MVO en het proces bewaakt.

Klik hier voor onze MVO-verklaring,
Wij zijn vanaf 2017 in het bezit van het Green Key keurmerk, niveau goud.
Bezoek voor meer informatie de Green key website.

1

@ 2016 Biesbosch MuseumEiland Werkendam

 
Naamloos 2
  over het museum


te zien en te doen


museum

biesbosch beleving

museumEiland

buitenmuseum

collectie

rondvaarten

fietsverhuur

wandelroutes

huwelijk

groepsarrangementen

vergaderen

bezoekersinfo


adres

openingstijden

prijzen

wisselexposities

spelregels

kinderfeest

eten en drinken


speel en leer


schoolprogramma

biesbosch beleving

plantenquiz

geheugenspel

steun ons


sponsors

vrienden

anbistatus

nieuws