Naamloos 1
   
 

1
HTML5, CSS3 and jQuery Navigation menu
1
Naamloos 1
   
 
      wisselexposities
      En toen kwam de sneeuw
      Vogels
      Kauwen in de spiegel
 

Kauwen in de spiegel

Achilles is bekend met zijn kauwen. Al jaren brengt hij kunst en kauw tot een geheel. Maar hij is ook een rasverteller en publiceerde enkele boeken over deze kraaiachtige vogels die de mens een spiegel voorhouden. Met de kauw gaat hij op ontdekkingsreis thuis. De kauw is voor hem het vogelperspectief van zijn denken. Via het gedrag van de kauw leert hij binnendringen in het leven van vele soorten, ook de mens. Over een doodgewone vogel met ongewone verschijnselen valt veel te ontdekken en te vertellen. Achilles is het liefst bezig met de wereld, hoe die in elkaar zit. Het belangrijkste nieuws gebeurt vlakbij. Door gewoon buiten te gaan kunnen we de grootste gebeurtenissen van de wereld onder eigen ogen zien: gevederde dinosauriërs in de tuin. Velen gaan er aan voorbij, maar alleen al hun ingenieuze verenkleed dat hen in staat stelt te vliegen is onbegrijpelijk, hun gedrag is een complex verschijnsel dat verbazing oproept. Het zijn individuen met verschillende persoonlijkheden, net zoals wij. Over kauwen denken is een vorm van ophelderend totaaldenken. Het helpt om een balans van het eigen leven op te maken.

Met verrassende eigenschappen die vaak doen denken aan menselijk gedrag en waarvan we nog veel kunnen leren over onszelf, over de anderen en over de wereld in het algemeen. Na deze lezing ga je de vogels in je tuin nooit meer bekijken op dezelfde manier. De meest verrassende gebeurtenissen vind je vlakbij.

De lezing is op zaterdag 31 maart 2018 om 14.00 uur en duurt ongeveer 1 uur, hierna volgt een korte pauze bent u nog in de gelegenheid om vragen te stellen. De verwachte eindtijd is 16.00 uur.

Er zijn geen extra kosten verbonden aan de lezing of de tentoonstelling. U betaalt enkel de entreeprijs voor het museum. Deze kosten bedragen € 8,50. (Museumjaarkaart gratis).

Na de lezing zal Achilles voor wie dat wil nog boeken signeren. Boeken van Achilles zijn te koop in onze museumwinkel. U mag natuurlijk ook uw eigen exemplaar meenemen.

Aanmelden kan via info@biesboschmuseumeiland.nl of bel: +31 (0)183 - 50 40 09

Lezing Achilles Cools: Zaterdag 31 maart 2018 – 14.00 uur
Biesbosch MuseumEiland
Hilweg 2
4251 MT Werkendam
telefoon: 0183 - 50 40 09

1

@ 2016 Biesbosch MuseumEiland Werkendam

 
Naamloos 2
  over het museum


te zien en te doen


museum

biesbosch beleving

museumEiland

rondvaarten

fietsverhuur

wandelroutes

huwelijk

arrangementen

eten en drinken

bezoekersinfo


adres

openingstijden

prijzen

winkel

wisselexposities

spelregels

kinderfeest

eten en drinken


speel en leer


schoolprogramma

biesbosch beleving

dierenvriendjes

plantenquiz

geheugenspel

steun ons


subsidiegevers

sponsors

vrienden

anbistatus

nieuws


nieuws

archief