Naamloos 1
   
 

1
HTML5, CSS3 and jQuery Navigation menu
1
Naamloos 1
   
 
      anbistatus
 

ANBI Status

Stichting Biesbosch Museum heeft een ANBI-status, dat houdt in dat we bij de Belastingdienst geregistreerd staan als een Algemeen Nut Beogende Instelling.
Kijk hier voor meer informatie over het Biesbosch Museum en anbi.

Meer informatie over wat dat inhoudt vind je hier: www.daargeefjeom.nl/wat-is-een-anbi en bij belastingdienst.nl natuurlijk.

Door stimuleringsmaatregelen van de rijksoverheid is het door onze ANBI-status voordeliger om aan de stichting te geven te schenken. Je mag door de Geefwet bijvoorbeeld als particulier 25% extra aftrekken van de belasting. Ook daarover kun je meer lezen op de site www.daargeefjeom.nl.

Wij werken samen met de DoeHetZelfNotaris. Door die samenwerking is het mogelijk om eenvoudig geld te schenken of na te laten aan het Biesbosch MuseumEiland. Onze belangrijkste juridische gegevens zijn in hun administratie opgenomen. Je hoeft die gegevens dus niet zelf op te zoeken en de notaris hoeft die dan niet te controleren en dat spaart bijvoorbeeld tijd en kosten. Geld dat dus naar het goede doel kan gaan!

Periodiek schenken
Er is extra belastingaftrek als je in een meerjarige overeenkomst vastlegt dat je geld wilt schenken aan een goed doel. Als je dat voor 5 jaar vastlegt ben je bijvoorbeeld niet gehouden aan de drempel van schenkingen. Je kunt een meerjarenovereenkomst voor schenking snel en makkelijk maken via de site. Dan is de overeenkomst ook nog extra goed dicht getimmerd voor de donateur.

Legaten en testamenten
Je kan ook heel eenvoudig een legaat achterlaten. Een legaat is een soort gift na je dood. je geeft een vast geldbedrag aan een goed doel van jouw keuze. Je maakt een akte voor een aanvullend legaat en klaar ben je.
Je kan ook een goed doel opnemen in een testament. Je maakt ze dan daadwerkelijk erfgenaam. Daar zijn voor goede doelen ook risico's aan verbonden. Ze moeten meewerken aan de afwikkeling van het hele testament. Bovendien kan een erfenis ook negatief uitpakken. Je kan een een vast geldbedrag aan een goed doel van jouw keuze. Je maakt een akte voor testament maken en daarin een goed doel als erfgenaam opnemen.

https://www.doehetzelfnotaris.nl/goede-doelen/biesbosch-museumeiland/

1

@ 2016 Biesbosch MuseumEiland Werkendam

 
Naamloos 2
  over het museum


te zien en te doen


museum

biesbosch beleving

museumEiland

buitenmuseum

collectie

rondvaarten

fietsverhuur

wandelroutes

huwelijk

groepsarrangementen

vergaderen

bezoekersinfo


adres

openingstijden

prijzen

wisselexposities

spelregels

kinderfeest

eten en drinken


speel en leer


schoolprogramma

biesbosch beleving

plantenquiz

geheugenspel

steun ons


sponsors

vrienden

anbistatus

nieuws